maandag 19 april 2010

El Yunque Rainforest

Vanochtend hebben we besloten om maar niet via de binnenwegen (de routa panoramica) naar onze volgende stop te gaan, maar gewoon de highway te nemen. Zelfs Ponce, de Parel van het Zuiden hebben links laten liggen! Al schijnt dat ook best mee te vallen. Het zuiden van Puerto Rico heeft flink te lijden gehad van de economische crisis en het ziet hier af en toe uit als een grote sloppenwijk. Het einddoel is het het zuidelijke deel van El Yunque. Dit El Yunque is het enige officieel erkende tropisch regenwoud in de USA dat een National Park status heeft gekregen. Helaas krijg je er geen sticker voor achter je autoruit... Wel een luchtvochtigheid van bijna 100%, veel regen, kikkers, nog meer regen, kikkers, groen, groener, groenst,  op rotsblokvastzittende auto's ("weet je zeker dat ik hier de auto kan keren?"), kikkers, regen en nog meer kikkers.

Maar je moet hier vooral niet gaan rondrijden in de bebouwde kom. Vooral Fajardo, waar we morgen het veer naar Culebra moeten nemen, is een grote ellende! Het lijkt wel een grote sloppenwijk! De mensen zijn er wel supervriendelijk!




Maar goed, we kwamen hier voor het regenwoud... En dat doet het hier goed, regenen!

En dat is weer goed voor kikkers en slakken! En die laatste heb je hier in gigantische formaten! Een slakkenhuis van 15 centimeter is geen uitzondering! 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten