zondag 25 april 2010

Vieques – San Juan

Gisteren kregen we het bericht dat het normale veer terug naar Puerto Rico niet meer zou varen vanwegen een defect. De enige optie was het Cargo-ferry, niemand wist echter hoe laat dit zou varen. We zijn daarom maar om 5 uur opgestaan en toen we in Isabel Secundo bij de kade aankwamen, stond daar al het vrachtveer in te laden. Een enorme rij mensen voor de ticket-kiosk. Maar onze, reeds eerder gekochte tickets, voor het normale veer waren gelukkig ook gewoon geldig. 
 
Na ongeveer anderhalf uur ruwe zee konden we onze huurauto weer oppikken in Fajardo. Het was toch wel weer even wennen na drie dagen in de Susuki Beach Buggy van Joe rondgecrossed te hebben. Hier nog even een foto van ons favoriete wrak. Let vooral op de ontbrekende linker spiegel en het compleet verrotte interieur.  Maar hij reed heerlijk!

Met wat omweggetjes (Caro, je houdt de kaart weer eens op de kop!) hebben we onze weg richting San Juan vervolgd. Dit keer niet naar de sjieke Condado wijk aan het strand maar het historische centrum tussen twee grote forten op een schiereiland.
 
Ons hotel is een van de duurste van het eiland en zeker het duurste wat we ooit gedaan hebben. Maar we wilden perse wat luxe op het eind van de trip en bovendien midden in Old Town zitten. Het hotel was oorspronkelijk een 1600 eeuwse hacienda en is helemaal gerenoveerd door een beroemd kunstenaarskoppel die tevens de eigenaren zijn. Best wel een arrogant gezelschap, waar we gelukkig weinig mee te maken hebben. Maar we mochten wel even op audiencie tijdens borreltijd.  Och, eigenlijk was het best geinig om ze flink voor aap te zetten. Ze doen zich voor als deftige adel en de dame is goed bevriend met de ega van Obama, die hier vaker logeren! Maar eigenlijk is het gewoon een opgedirkte trut die een beetje kan kleien en een beeld in de tuin van het witte huis mocht zetten. En nu is ze natuurlijk een van de duurste beeldhouwers in de USA!
Morgen nog een dagje de stad verkennen en dan zit het er weer op voor deze trip!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten